1/7

Mozartflat, Tilburg

Projectbeschrijving


Voor de Mozart-flat in Tilburg, een grote 60-er jaren flat, was de verbetering van het imago van het gebouw een van de uitgangspunten. Als enkeling in een serie van drie moest er een duidelijk onderscheid komen met de overige twee gebouwen. Voor deze flat is een nieuwe entree ontworpen, een nieuwe kleurstelling bedacht, de lifthallen zijn vernieuwd en verder is de flat voorzien van een naamsaanduiding.
De nieuwe entree is, in tegenstelling tot de vroegere introverte ingang, een groot transparant volume over twee lagen. Duidelijk is nu waar de ingang zich bevindt en bovendien hebben de bewoners een ruimte voor gezamenlijke activiteiten. Een wand opgetrokken uit grote rode bakstenen en voorzien van openingen met diepe neggen is de achterwand van de entree en verbergt de bergingen, de entree voor de verhuiswagen, een ruimte voor containers etc. Ook de ruimte voor de huismeester bevindt zich achter de wand en steekt door de muur heen, het element is uitgevoerd in staal en glas.
Dankzij de nieuwe entree in combinatie met de nieuwe kleurstelling en de naam MOZART in neonletters op de gevel staat het gebouw duidelijk herkenbaar (bijna letterlijk) te stralen. Een landmark!

PROJECT
nieuwe entreehal en renovatie lifthallen en gevel

ADRES
Mozartlaan Tilburg

OPDRACHTGEVER
Wonen Breburg

AANNEMER
Dura Vermeer

OPLEVERING
2007