1/6

Philipslaan, Roosendaal

Projectbeschrijving


Drie portiekflats gelegen aan een mooie laan in Roosendaal hebben een facelift ondergaan. Aan de straatzijde zijn gezandstraalde glazen panelen gemonteerd voor de gedateerd aandoende trespa gevelplaten. Deze panelen bepalen het aanzien van het gebouw samen met de ritmiek van de nieuw opgemetselde penanten. De penanten grijpen terug op het bestaande beeld waardoor de flats hun relatie met de overige flats in de straat blijven behouden. Om de gebouwen geschikt te maken voor bewoning door ouderen zijn de portieken vervangen door liften en galerijen aan de achterzijde. Bruggen verbinden de vrijstaande galerij met de entrees van de woningen en bieden door hun royale maat extra buitenruimte in aanvulling op de balkons. Een nieuw met zink omkleed volume is tussen twee korte flatgebouwen ingeklemd en biedt plaats aan een ontmoetingsruimte met daaronder de centrale entree.

 
PROJECT
renovatie 90 appartementen


ADRES
Philipslaan, Roosendaal


OPDRACHTGEVER
Arwon Roosendaal


AANNEMER
BVR Bouw Roosendaal


OPLEVERING
2002