1/10

Van Coothplein, Breda

Projectbeschrijving


De renovatie van het wooncomplex aan het van Coothplein is voor een belangrijk deel gericht op het verbeteren van het beeld. Dit project bevindt zich op een prominente plek in de binnenstad van Breda, een locatie die vraagt om een stijlvollere uitstraling dan de gedateerde gevel uit de 80-er jaren met stucwerk. Wij voorzien het gebouw van een nieuwe gevel met robuust metselwerk. Deze bakstenen gevel verankert het gebouw in zijn context, een omgeving waar de sfeer van rode basteen de boventoon voert. Omdat de bestaande gevel gehandhaafd wordt inclusief de bestaande kozijnen, moet een oplossing gezocht worden voor de diepe neggen. Door het toepassen van een rvs kader dat zich naar buiten toe opent is een overgang gemaakt tussen het oude kozijn en de nieuwe gevel en krijgt de oorspronkelijk introverte gevel meer openheid.
Ook de kolommem zijn voorzien van metselwerk waardoor het gevelvlak doorgetrokken wordt tot het maaiveld, van een zwevend gebouw wordt het een gebouw dat stevig op de grond staat.
Behalve aan het beeld is ook aandacht geschonken aan de veiligheid, bereikbaarheid en duidelijkheid van de ontsluiting. Bij een deel van het gebouw is de galerij varvangen door portieken, meer voordeuren op straatniveau en dus meer levendigheid op straat. De bestaande entrees worden voorzien van nieuwe glazen puien, zien er fris en uitnodigend.
Voor de reclame-uitingen van de winkels op de begane grond is een plan opgesteld waarmee zij individueel hun reclame kunnen voeren en toch meewerken aan een coherent beeld.

PROJECT
Renovatie van 186 woningen aan het van Coothplein in Breda

ADRES
Van Coothplein / Markendaalseweg, Breda

OPDRACHTGEVER
Singelveste AlleeWonen Breda ism Cofier

AANNEMER
De Combi Brabocom BV

START BOUW
april 2010